top of page

Livsarkivet

Livsarkivet är utgivet av Sveriges Begravningsbyråers Förbund vilket vi på Skagerstrands är anslutet till. Livsarkivet bevakas hela tiden automatiskt mot folkbokföringen, vilket innebär att vi snabbt ser om det finns ett livsarkiv när en person avlidit. Vi auktoriserade begravningsbyråer ansvarar för att livsarkivet alltid kommer fram.

 

Livsarkivet är ofta till stor hjälp när man ska planera en begravning. Ibland kan den avlidnes önskan var svår att tolka. Vår erfarenhet och du som känner den avlidne kan då ofta tillsammans komma fram till en tolkning som gör att vi kan skapa en begravning som passar både den avlidne och er som anhöriga.

Vita arkivet

Vita arkivet är Fonus motsvarighet till Livsarkivet. Kontakta Fonus kundtjänst för att ta reda på om en avliden person har skrivit ett vitt arkiv. Telefonnummer 0771-87 00 87.

Att fylla i Livsarkivet

Det kan kännas lite konstigt att tänka på döden när du befinner dig mitt i livet.

Men att fylla i Livsarkivet är inte så dramatiskt som det kan verka för den största delen i Livsarkivet handlar just om livet.

Det handlar om att göra en enkel sammanställning av sådant som du ändå känner till väl

och som en dag kommer att förenkla för dina nära.

  • Finns det testamente eller samboavtal och var i så fall?

  • Vilka försäkringar finns det?

  • Vad är viktigt om jag skulle bli allvarligt sjuk?

  • Hur vill du ha begravningen?
     

Du väljer själv om du vill fylla i Livsarkivet online själv eller om du vill fylla i det på papper. Du är varmt välkommen in att hämta ett livsarkiv på något av våra kontor. Om du vill att vi skickar det hem till dig så gör vi gärna det. Du är alltid välkommen att kontakta oss!

Livsarkivet

Livsarkivet eller Vita Arkivet är ett dokument där man kan skriva ned hur man vill ha sin begravning samt andra eventuella önskemål som vill att de efterlevande ska få veta. När någon avlidit är det därför bra om du som anhörig undersöker om något av dessa arkiv finns.

 

Klicka på länken nedan för att skriva ditt Livsarkiv.

Skagerstrands är sedan 2018 en del av familjeföretaget Götmars. Från och med 1 november byter vi namn till Götmars. Det gör att vi får ännu bättre möjligheter att ge våra kunder bästa service. Du kommer även fortsättningsvis möta samma erfarna och engagerade personal på våra kontor.

bottom of page