top of page

Efter ett dödsfall rekommenderar vi att du kontaktar oss så snart som möjligt. Många gånger sker det naturligt då man behöver hjälp med transporter, men det kan även vara skönt att snabbt få en personlig kontakt som man kan diskutera alla de frågor man har med. Vi vill gärna ha ett personligt möte som vi kan ha såväl på våra kontor som i hemmet eller digitalt!

Kontakt med oss

Vårt första möte

Boka tid med oss

Första mötet med oss

Nedan följer några av de frågor som man behöver ta ett beslut om när man ska planera en begravning. Frågorna varierar en del beroende på vilken typ av begravning man vill ha. Tiden för ett begravningsbesök kan variera men vanligast tar det mellan 1,5 – 3 timmar. 

​ 

  • Hade den avlidne skrivit egna önskemål om sin begravning i Livsarkivet eller Vita arkivet? 

  • Var ska ceremonin/begravningen vara? 

  • Ska ceremonin/begravningen vara kyrklig, borgerlig eller enligt någon annan trosinriktning? Eller ska det vara ett enkelt avsked med familjen utan någon formell ceremoni? 

  • Ska alla som vill få komma på begravningen eller bara närmaste familjen? 

  • Skall det vara en minnesstund efter begravningen där man äter och dricker något? 

Att mitt i chocken, sorgen och saknaden vara tvungen att kontakta och besöka en begravningsbyrå känns för de allra flesta människor tungt och nervöst. 

  

Vi vill gärna ha ett personligt möte för att kunna hjälpa till på ett så bra sätt som möjligt. Du ska veta att vi som möter dig är vana att träffa människor i den situationen du befinner dig. Vi vill gärna lyssna på dig och vägleda dig i hur man kan tänka och ta beslut i alla de frågor som finns i samband med dödsfall. 

​ 

I mötet diskuterar vi såväl praktiska frågor kring dödsfallet, hur begravningen ska vara, samt även ofta ekonomiska och juridiska konsekvenser av dödsfallet. 

  

Om det känns jobbigt att fatta alla beslut vid första mötet så kan vi mötas fler gånger samt diskutera olika alternativ via telefon eller e-post. 

​ 

Besök gärna våra sidor för planering av begravning för mer information om alla olika val. 

Skagerstrands är sedan 2018 en del av familjeföretaget Götmars. Från och med 1 november byter vi namn till Götmars. Det gör att vi får ännu bättre möjligheter att ge våra kunder bästa service. Du kommer även fortsättningsvis möta samma erfarna och engagerade personal på våra kontor.

bottom of page