Borgerlig begravning

Boka tid med en

begravningsrådgivare

Tillsammans skapar vi en fin och minnesvärd begravning.

En borgerlig begravningsakt är en ceremoni där var och en helt fritt kan bestämma hur begravningsakten skall utformas. Tvärtemot vad många tror, kan den borgerliga ceremonin innehålla religiösa inslag. 

Mer om borgerlig begravning

En borgerlig begravning är en begravning som inte utgår från en religiös ordning, till exempel Svenska kyrkans ordning eller liknande.


Begravningen utförs av en borgerlig begravningsförrättare, vanligen någon av våra utbildade förrättare. Formen är helt fri – du kan utforma begravningen efter eget huvud.
Du planerar ceremonin tillsammans med officianten som håller i upplägget av begravningen. 

 

En borgerlig begravning kan innehålla religiösa inslag som till exempel psalmsång, bön eller bibelläsning men det är exempelvis vanligt att dikter ersätter bibelläsningen.
En begravning helt utan religiösa inslag kan även kallas en humanistisk begravning.
Begravningen kan göras mycket enkel eller mer omfattande, helt efter dina önskemål.
Ett tips är dock att begravningen inte blir för kort så att alla hinner känna in och vara närvaranade i stunden.

 

Även musiken väljs efter egna önskemål. Du kan välja att ha inspelad eller levande musik. På Skagerstrands Begravningsbyrå hjälper vi gärna till med musikvalet. Vi har duktiga musiker knutna till oss som du kan anlita. Du kan välja mellan till exempel orgel, flöjt, trumpet, sång och piano. Det går även bra att sjunga unisona sånger. 

Våra borgerliga begravningsförrättare

Vi är Skagerstrands Begravningsbyrås borgerliga begravningsförrättare och ställer gärna upp som officiant på begravningen. Ta gärna kontakt så tar vi ett möte och diskuterar hur ni vill ha begravningen.

Begravning

(Jour dygnet runt)
0586-301 18

Götmars Juridik

019-16 51 55

Följ oss i sociala medier!

  • Facebook
  • LinkedIn

FÖR HELA LIVET

Skagerstrands är en del av familjeföretaget Götmarsgruppen som hjälper dig i livets viktigaste skeden. Vi tror på det personliga mötet. Med kontor i Karlskoga och Degerfors, digitala möten och jour dygnet runt är vi aldrig långt borta.

Skagerstrands Begravningsbyrå är en auktoriserad begravningsbyrå i Sveriges Begravningsbyråers förbund.  Våra juridikmedarbetare är jurister och auktoriserade boutredare.

Läs mer här om vad auktorisationen innebär här.

© 2021 Götmarsgruppen AB