top of page

Ceremonivärd

Boka tid med en

begravningsrådgivare

Tillsammans skapar vi en fin och minnesvärd begravning.

Ceremonivärden tar ansvar för att allt praktiskt fungerar så att du som anhörig och alla gäster kan delta i begravningen fullt ut. Ceremonivärden är alltid en Skagerstrands-medarbetare med utbildning och god lokalkännedom. Vi vill inte lämna något åt slumpen.

Det här gör ceremonivärden

På Skagerstrands försöker vi så långt som möjligt ordna så att det är din begravningsrådgivare som även är ceremonivärden vid begravningen. Vid de fall det inte är möjligt och en annan Skagerstrands-medarbetare är ceremonivärd berättar vi det för dig som kund och pratar alltid ihop oss för att ceremonivärden ska veta exakt hur begravningen ska gå till.

 

Här är några av de saker som vår ceremonivärd gör:

  • Säkerställer att kistan eller urnan är på plats i tid.

  • Dekorerar med blommorna som är beställda och övriga blommor som skickats till begravningen.

  • Samordnar medverkande (Officiant/präst, vaktmästare, musiker med flera) och säkerställer att alla är överens om begravningens utformning och ordning.

  • Utdelning av programkort

  • Utdelning av handblommor som kommit till begravningslokalen.

  • Fotografering och dokumentation av blomsterhälsningar

  • Koordinering av avskedstagandet vid kistan. Det kan vara att visa fram gästerna när det är deras tur samt se till att handblommor blir fint utlagda framme vid kistan

    Många anhöriga och gäster känner sig osäkra på hur man ska göra på en begravning. Vi finns till hands för att skapa trygghet genom att hjälpa alla tillrätta och finnas till hands. Allt för att du som anhörig eller gäst ska få ha fullt fokus på att ta avsked av din älskade anhörige eller vän.

Skagerstrands är sedan 2018 en del av familjeföretaget Götmars. Från och med 1 november byter vi namn till Götmars. Det gör att vi får ännu bättre möjligheter att ge våra kunder bästa service. Du kommer även fortsättningsvis möta samma erfarna och engagerade personal på våra kontor.

bottom of page